Να μάθετε να χαμογελάτε στον εαυτό σας όταν εκδηλώνεται η επίθεση

...όσο πιο άγρια είναι η επίθεση του ανταγωνιστή, όσο πιο βαριά η βρισιά του, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία για να προχωρήσουμε πιο πέρα. "Να μάθετε να χαμογελάτε στον εαυτό σας όταν εκδηλώνεται η επίθεση, η προσβολή με όλη της τη μανία....Πρέπει να παλεύουμε εξωτερικά ενάντια στον Ανταγωνιστή, ενώ εσωτερικά να τον συγχωρούμε. Η συγχώρεση μπορεί να συντελεστεί μόνο μέσα σου. 'Εξω από τον εαυτό σου να...παίζεις τον άψογο ρόλο της πιο μανιασμένης μάχης...αλλά χωρίς να το πιστεύεις!".....
"Αγάπα τον εχθρό σου είναι μια ανώτερη ιδέα που μπορεί να κατανοηθεί και να εφαρμοστεί μόνο από έναν ολοκληρωμένο άνθρωπο. Μόνο όποιος θα έχει ξεριζώσει από τον εαυτό του την αντιπαλότητα και τη διχόνοια δεν θα χρειάζεται τον Ανταγωνιστή. Εάν κάποιος έχει μια δυαδική λογική, εάν ακόμα βλέπει και σκέφτεται μέσα από τα αντίθετα, τότε η θεραπεία θα παρουσιαστεί με τη θηριώδη μάσκα του Ανταγωνιστή..."

..."Ένας ηγέτης γνωρίζει ότι, όσο φοβερός κι αν φαίνεται ο ανταγωνιστής, η πάλη είναι πάντα ισότιμη κι οι δυσκολίες είναι μόνο επιφανειακές. Πίσω από τη μάσκα του ανταγωνιστή, πίσω από τη φαινομενική του βαναυσότητα, κρύβεται η είσοδος στα ανώτερα επίπεδα υπευθυνότητας"....
...Συνεχώς συναντάμε εμπόδια και εσωτερικές φωνές που μας αποτρέπουν να προχωρήσουμε, φυσικούς ή ψυχικούς ανταγωνισμούς που δοκιμάζουν τη δύναμη της θέλησής μας, την καθαρότητα της πρόθεσής μας, την προετοιμασία μας, την αποφασιστικότητά μας.
"Το ακατόρθωτο ανοίγει πάντα τις πόρτες στο επόμενο κατόρθωμα"
...Αντλούσα τη διδασκαλία μιας πολεμικής τέχνης, ικανής να μεταμορφώσει σε προωθητική δύναμη οποιαδήποτε επίθεση και οτιδήποτε φαίνεται να μας αντιτίθεται στη ζωή. Εχθροί και εμπόδια εμφανίζονταν, τώρα, κάτω από ένα διαφορετικό πρίσμα.

"Άνθρωπος ή συμβάν, ο Ανταγωνιστής έχει την άχαρη αποστολή να αποκαλύψει κάθε κενό, κάθε έλλειψη προετοιμασίας σου, τις ανεπάρκειες, τα λάθη, τα όρια που έχεις θέσει εσύ ο ίδιος."

..."Προσωρινά, μάθε να θεωρείς τον Ανταγωνιστή ως τον καλύτερο σύμμαχό σου...και να εύχεσαι να είναι ολοένα και πιο απάνθρωπος και σκληρός. Όσο πιο υψηλός είναι ο βαθμός υπευθυνότητάς μας, τόσο πιο ανελέητη θα είναι η επίθεση του Ανταγωνιστή. Αυτή η οπτική, με τον καιρό, θα αναποδογυρίσει τη ζωή σου και θα δημιουργήσει τον κόσμο που πάντα ήθελες."

"Αυτό που φαινομενικά σου αντιτίθεται και εναντιώνεται είναι μονάχα ένας αισθητήρας, ένα φωτεινό βέλος που δείχνει την πραγματική αιτία της κάθε συμφοράς σου και όλων των προβλημάτων σου. Ο Ανταγωνιστής είσαι εσύ! Εάν μπορούσες να πλησιάσεις αυτή την επίγνωση, το "παιχνίδι" θα αποκαλύπτονταν και θα εξαφανίζονταν. Ο Ανταγωνιστής θα έχανε την αξιοπιστία του, τη φαινομενική κακία του, τη δύναμή του.
Ο ανταγωνιστής στην πραγματικότητα είναι ένα σημάδι που δείχνει όλα αυτά που θα έπρεπε να αλλάξεις στον εαυτό σου, όλα αυτά που δεν μπορείς να δεις, να αγγίξεις, να νιώσεις μέσα σου..."

Όμως "ο άνθρωπος έτσι όπως είναι δεν μπορεί να ξεφύγει από το νόμο που κυριαρχεί στον κόσμο των αντιθέτων, όπου όλα συμβαίνουν και δημιουργούνται μέσα από τη σύγκρουση, το παιχνίδι των αντιθέσεων"
.........
"Ο άνθρωπος λησμονεί ότι είναι ο δημιουργός της πραγματικότητάς του και αυτό είναι που καθιστά αναγκαία, συμβιωτική, τη δράση του Ανταγωνιστή στη ζωή του......"
.........................
"Αναποδογύρισε την οπτική σου! Επίβαλε στον εαυτό σου την ελευθερία!".....

"Μεταφέρσου στον άνθρωπο που ονειρεύεται, που δημιουργεί, που αγαπάει!..."



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου