Αυτοπαρατήρηση

...Για να κατακτήσει κανείς εκείνη την ιδιαίτερη κατάσταση της ύπαρξης που είναι φτιαγμένη από ελευθερία, γνώση, δύναμη...χρειάζεται να Εργαστεί πολλά χρόνια πάνω στον εαυτό του...χρειάζεται να "συγχωρεθεί εσωτερικά"..Εσωτερική συγχώρεση, δεν είναι η εξέταση της συνείδησης ενός ανόητου άγιου, αλλά το πραγματικό "ποιώ" ενός ανθρώπου σε δράση, το αποτέλεσμα μιας μεγάλης διαδικασίας προσήλωσης...αυτοπαρατήρησης. Σημαίνει να διεισδύσεις στις πτυχές της προσωπικής σου ύπαρξης εκεί που είναι ακόμα κουρελιασμένη..Σημαίνει να πλύνεις και να θεραπεύσεις τις ανοιχτές πληγές...να εξοφλήσεις όλους τους εκκρεμείς λογαριασμούς...Η εσωτερική συγχώρεση έχει τη δύναμη να μετατρέψει το παρελθόν μαζί με όλη του τη σαβούρα..Τα πάντα είναι εδώ τώρα! παρελθόν και μέλλον επιδρούν ταυτόχρονα αυτή τη στιγμή στη ζωή κάθε ανθρώπου..." ΜΙΑ ΟΠΤΙΚΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ. ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΟ ΔΙΑΙΡΕΜΕΝΟΙ ΚΟΣΜΟΙ ΑΛΛΑ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ Κ ΑΧΩΡΙΣΤΟΙ....
"Το μέλλον όπως και το παρελθόν είναι μπροστά στα μάτια σου, αλλά εσύ ακόμα δεν μπορείς να το δεις"...ΕΝΑΣ ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΧΡΟΝΟΣ , ΕΝΑ ΣΩΜΑ-ΧΡΟΝΟΣ, ΠΟΥ ΣΥΜΠΙΕΖΕΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ Κ ΜΕΛΛΛΟΝ ΣΕ ΜΙΑ ΜΟΝΗ ΣΤΙΓΜΗ. ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΧΩΡΙΣ ΧΡΟΝΟ, Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΣΤΙΓΜΗ.ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙΣ, ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΕΙΣ ΠΟΤΕ. ΑΝ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ "ΣΩΜΑ-ΧΡΟΝΟ" ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ Κ ΝΑ ΣΧΕΔΙΑΣΕΙΣ ΕΝΑ ΝΕΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ...."Ένας άνθρωπος μπορεί να θεραπεύσει οτιδήποτε από το παρελθόν του εάν έχει την ικανότητα να "παρατηρήσει" τον εαυτό του...Αυτοπαρατήρηση είναι μια ματιά της ζωής μας από ψηλά."
ΑΥΤΟΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ ΑΠΟ ΕΝΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΙΘΕΙ, ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΚΤΙΝΕΣ Χ ΚΑΠΟΙΑΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ, ΚΑΠΟΙΟΥ ΟΥΔΕΤΕΡΟΥ ΜΑΡΤΥΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΙΑΤΥΠΩΣΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ Ή ΚΡΙΤΙΚΗ.
"Η αυτοπαρατήρηση είναι θεραπεία...μια φυσική έκβαση της αποκόλλησης που δημιουργείται μεταξύ παρατηρητή και παρατηρούμενου. Η αυτοπαρατήρηση επιτρέπει σε έναν άνθρωπο να δει όλα αυτά που τον κρατούν κολλημένο στον κυλιόμενο διάδρομο του κόσμου: ξεπερασμένες σκέψεις, αισθήματα ενοχής, προκαταλήψεις, αρνητικά συναισθήματα, καταστροφικές προφητείες...Είναι μια πράξη αποκόλλησης, αντι-υπνωτισμού, αφύπνισης...Η ΑΠΟΚΟΛΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΕΣΤΩ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ...ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ".

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου